Tisseperson

Jeg har gået og tænkt over kønsneutralitet.

Okay, jeg skal nok uddybe! Sheesh!

Man hører for tiden meget om kønsneutrale opdragelser, kønsneutrale børnehaver, kønsneutrale toiletter, forretninger, osv..

Kønsneutrale mennesker og kønsneutrale børn. Det kan være, jeg skriver noget om det en dag, men i dag vil jeg gerne snakke om noget helt andet.

Tissemænd. Og tissekoner.

Hvad er en tissemand/kone?

Jeg er udmærket klar over, at der findes et væld af slang, synonymer, eufemismer og dysfemismer omkring kønsorganer, men det sjove ved dem (eller i hvert fald de fleste af dem) er, at de knytter sig til selve organet, som kategori og koncept, adskilt fra hvad end kvaliteter indehaveren måtte have.
At en person har en penis siger i min opfattelse intet om dennes køn.

Men tissemænd og -koner er mere kønnede begreber.

Nu er mine kønsorganer ikke længere kliniske og neutrale, men har i stedet et iboende køn! Min tisser er en mand! Send hjælp!

Men det er den jo ikke. Den er ikke engang et mandligt kønsorgan, for den sidder på mig, en kvinde. Den er for så vidt heller ikke kvindelig, for mange mænd har også en (nogle har endda flere), og hvis min er noget, er deres det også.

Nej, en penis er ikke noget, mænd eller kvinder har. Det er noget personer har. Noget mennesker har. Den er ikke mandlig eller kvindelig. Den er personlig. Den er menneskelig.

Og det samme gælder selvfølgelig for vaginaer 😀

Men vi er så vant til det synonym, ’tissemand’, at alle ved, hvordan sådan en ser ud.

Men…hvis jeg en dag besluttede mig for, at jeg ønskede vaginoplastiske operationer, så ville min tissemand blive en tissekone??? Hvordan? Den er stadig lavet af det samme hud og de samme nerver, bare sat sammen på en lidt anden måde. Er det bare på grund af den måde, den ser ud?

Nej…for så ville enhver ting, der ligner en tissemand også være det. Form, funktion, det har intet at sige. Du kan sagtens have et kønsorgan, der ligner en tissemand, men som ikke fungerer som en, og et kønsorgan, der fungerer som en tissemand, men ikke ligner en.

Og så alligevel…

Jeg har hørt folk referere til en packer som deres pik. Jeg har hørt folk refere til anus som deres fisse. En penis kan være klitoris og omvendt. Der er også på dette område en masse muligheder for selvbestemmelse i kraft af sproget, og det synes jeg er dejligt. Bevares, hvis du en dag kommer slemt til skade med dit skridt, er det smart at du bruger de korrekte kliniske termer over for lægen, der skal redde dig og dit vedhæng (en vagina er også et vedhæng ifølge Starbuck), men når du sidder og snakker med fremmede, er der intet i vejen for, at du kan bruge hvilket som helst ord, der passer dig, hvis de spørger til dine kønsorganer.

(Pro-tip: Lad være med at spørge til folks kønsorganer. Det er suuuuuper creepy!)

Og nu er vi så kommet frem til min pointe!

Kan jeg godt kalde min penis for en tissekone?

Ikke at jeg har lyst; jeg synes penis, pik, lem, bukseslange, skaft, Queen Mary of Scotland, langejan, etc. er udmærkede ord for den 🙂

Men står det egentlig ikke i min magt selv at definere den, som det gør med så mange andre dele af mig? Og hvis min definition ikke passer på den gængse, så er det måske den gængse, der er utilstrækkelig. Kan vi gøre kønsorganer kønsneutrale?

Måske en dag.

I sidste ende, hvis du spørger mig, hvad jeg har mellem benene (pro-tip, lad stadig være), vil mit svar være som tidligere nævnt:

“Noget personligt og menneskeligt.”

…eller det her 😛

what-are-you-evil-whats-your-gender-villan-whats-in-your-pants-doom

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s