Alle de seksualiteter

Aarhus Pride står for døren. Jeg, som forholdsvist fast parade-medlem for SMil Aarhus, har med glæde deltaget nogle år, og set mangfoldighedens regnbuer spættet med forskellige symboler på kryds og tværs, for at signalere de mange forskelligartede seksualiteter man støder på i nutidens moderne samfund. Jeg har ikke luftet mine gevandter i andre byers prides, jeg er måske for meget en tryghedsnarkoman til at gide at rejse hele vejen til København, Berlin eller London for at svinge en fane, som jeg egentlig ikke går voldsomt meget op i til daglig, men når jeg går med SMil Aarhus har jeg følt, at jeg hørte til. At der var en grund til min tilstedeværelse.

Og det er her min fundering kommer ind. For kan man sammenligne SM med andre seksualiteter såsom homo- , bi- eller heteroseksualitet?

Jeg har fået mig fortalt, jeg nævner ingen kilder, at måske ikke alle i LGBT-miljøet i Aarhus anerkender SM som en seksualitet, og derfor ikke mener at det er en passende del af et Pride-optog. Jeg må respektfuldt modsige dem, for hvis ikke det er en seksualitet, hvad er det så? Er det ord mod ord mellem en sadomasochist og en ikke-sadomasochist? Det må vel være svært at kunne forstå en seksuel dragen til et markant anderledes drive for en anden persons libido. Underkastelse, dominans, smerte og ydmygelse ligger så langt fra de flestes opfattelse af seksualitet, lyst og fysisk stimulans, at det er klart der må være modvilje imod nogle af disse udfoldelser. Og ja, det er der, selv i et miljø som LGBT-miljøet, hvor accept og respekt næsten er et mantra.

Jeg forstår det på sin vis godt. Ikke alle kan lide den samme mad, ikke alle spiser ost, ikke alle kan lide roser. I SM-miljøet er der en forkortelse, der siger “YKINMK – ATO”, mere forståeligt udtalt som: “Your Kink Is Not My Kink – And That’s Ok”. Det kan spredes ud i flere vifter over flere forskellige miljøer, men netop i betydningen ligger accept og respekt forankret som en konstant reminder om, at man ikke skal begynde at dømme nogens seksualitet – med mindre man selvfølgelig ligefrem tigger efter et slagsmål med piskesvingende Dom(ina).

Jeg ser selv SM som min seksualitet. Man kan også kalde mig queer pga min cross-dressing og skofetish. Man kan kalde mig transmand fordi jeg er FTM. Men de typiske missionærstillinger duer ligesom ikke for mig. Hverken som en lystfuld tanke eller som en fysisk handling da der altid skal være sexlegetøj involveret når man ikke selv er udstyret fra naturens side. Så kan man ligeså godt kaste håndklædet i ringen og holde op med at prøve at have et normalt sexliv, når der nu også er en kæmpe stor verden derude af sjove ting, der kan vise sig at være tusind gange bedre end end ål i en grotte, der glider ind og ud, alt for hjemmevant til at nyde noget som helst.

For mig er SM en seksualitet, og derfor synes jeg også den skal repræsenteres i en Pride. Jeg kunne ikke forestille mig noget andet sted hvor det hører hjemme. Jeg har gennem min tid som sadomasochist mødt mere imødekommenhed og åbenhed i SM-miljøet end jeg har mødt i LGBT-miljøet. Jeg ved ikke hvorfor. Faktisk er SM-miljøet det sted jeg har følt mig bedst tilpas, mest fri og mest velkommen end noget andet sted – måske på nær mit eget hjem. Who knows. Måske får vi svaret en dag på hvorfor det forholder sig sådan.

Men indtil da vil jeg se frem til dette sommers Pride i Aarhus med glæde. Lørdag den 4. juni bliver en festdag hvor vi skal kaste alle hæmninger og nyde os selv, vores liv, vores kroppen, hinanden og det, der binder os sammen. Og jeg, som den cross-dressing, sadomasochistiske transmand med en skofetish jeg er, vil stolt stå klar.

Go’ Pride!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s