Kom an verden!

I nogle måneder har jeg haft gang i mit eget lille skriveprojekt, og nu er jeg kommet til den mere “kreative” del og som holdt mig oppe til klokken 1 i nat.
Projektet handler om mig, og den kreative del er billeder af mig. Det ér enormt ego-centreret (bevidst todelt stavet), men det er en del af processen “Oliver skal blive glad”.

Men der sad jeg så i går; Med begge mine eksterne fyldt med billeder tilbage til 2008 og til dig der tænker “2008 er ikke så længe siden!” Åh jo det er. Det er faktisk 8 år siden. Og jeg var 15 år dengang. Det ér længe siden.
Målet var at finde en masse forskellige billeder fra mit liv for at jeg så senere kan sortere og redigere i dem og sætte dem sammen med projektet. Et projekt der har været ualmindeligt hårdt at skrive og som hev mig igennem flere tudeture og vredesudbrud. Så det var hvad jeg ledte efter; Vrede. Sorg. Tårer. Billeder af mig sammenkrøbet på mit kostskoleværelse, billeder hvor jeg er enormt fuld og alene, billeder af min smerte.

Men de var der ikke.

Derimod fandt jeg et hav af smilende selfies og farverige hårfarver. Utallige billeder af mig selv blandt venner storsmilende og glad, og det er langt fra de billeder jeg netop ledte efter. Men de billeder var der ikke. Engang imellem dukkede et ømt billede op af mig imens jeg henkastet så væk imod horisonten, men det var næsten det. Jeg skulle grave langt og dybt for at finde nogen der udtrykte den smerte jeg ved, at jeg gik med.

Jeg så glad ud. Farverig. Ung. Og hold nu op hvor jeg lignede min søster!
Det var underligt at se alle de billeder af mig selv, specielt hvor glad jeg ser ud. For jeg var jo glad før jeg transitionerede – det har jeg bare tendens til at glemme.

Som transperson starter dit liv ikke idet du transitionerer – selvom det føles sådan. Din hukommelse bliver ikke slettet og dit liv bliver ikke genstartet. Og som transperson har du det ikke nødvendigvis elendigt helt op til din transition starter.

Jeg kan huske kærlige ord hvisket til mig i varmen af senge. Kys på min krop og berøring jeg søgte og fik. Handlinger der gjorde mig glad og rolig. Ord jeg mindede mig selv om når jeg så mig i spejlet efter et bad. Jeg tænkte aldrig “den her krop er forkert”, og jeg tænkte aldrig “jeg ville ønske jeg var en dreng” – for hvad godt skulle det gøre? Jeg nød min lesbiske identitet og jeg kæmpede for at følge med mit energiniveau, mit drive for projekter og følge med i skolen. Jeg fik det bedste ud af en rigtig lortet situation.

Og udfra billederne at se, så gik det godt. Jeg var glad. Jeg fik gennemført en helveds masse ting. Jeg havde venner. Jeg havde kærester. Jeg havde rigtig gode tider. Og det var alt sammen før min transition. Langt før jeg overhovedet vidste, at jeg en dag ville være en fyr. Jeg gjorde noget ret imponerende: Jeg havde det af helvedes til fordi jeg var udsat for nogle frygtelige ting og fordi jeg behandlede mig selv elendigt til tider, men jeg smilte stadig. Jeg grinte stadig. Jeg prøvede at få et så godt liv jeg syntes jeg kunne og fortjente.

Ofte glemmer jeg og undervurdere jeg mit gamle jeg. Mit 17 årige jeg der stod i lort til halsen, men stadig klarede den. Mit 19 årige jeg der bare ville være glad. Og takket været dem står jeg nu som 23 årig og føler verden ligger for mine fødder. At jeg kan blive til alt jeg ønsker at blive. At den største forhindring i mig selv – og det har jeg overkommet før.

Hver dag er jeg spændt på i morgen, og jeg er så spændt på hvad livet kommer til at byde mig! P1010652.JPG

Ps. Jeg blev også mindet om den tid hvor en selfie var at række kameraet mod en og satse på man ramte en selv, og ikke bare en væg.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s