Nye tal

For at ændre de sidste 4 tal i ens CPR-nummer skal man søge om det, vente i 6 måneder kaldet “tænketid” og derefter sende en mail om at man er sikker i sin beslutning. Det skulle jeg havde gjort i marts 2015, meeen det skete bare ikke.. Men for 3 ugers tid siden fik jeg så sendt min beslutning af sted og 2 dage efter ringede en sød dame fra CPR kontoret og fortalte mig mit nye tal ID.

Og det er lidt fjollet hvor meget fire små til i ens nummer ID kan betyde, men alligevel blev jeg helt glad da hun ringede og jeg officielt blev en “juridisk mand”.

En af grundene til, at jeg har udskudt skiftet har været det enorme papirarbejde et juridisk kønsskifte tager med sig. Jeg skulle ændre det i min skoles system, i SU systemet, på mit arbejde, i min bank, i sundhedsvæsenet og det virkede simpelt uoverskueligt i lang tid.
Men skiftet har faktisk været meget nemmere – og sjovere end jeg havde forventet. Det er alligevel sjældent at folk oplever en person der skifter noget så permanent som et CPR nummer, og jeg har kunne mærke det offentlige personale jeg har mødt efterfølgende har været nysgerrige og glade på mine vegne.
I min bank gik jeg ned for at fortælle om mine nye tal, og ekspedienten sagde “at det havde hun ikke oplevet før!” – hvilket jeg heller ikke har, sagde jeg. Det syntes hun var sjovt og hun ønskede mig tillykke “for det gør man vel?” sagde hun i den her nye situation vi begge stod i.
Nede på borgerservice hjalp en sød ung kvinde mig med ordene “At det er spændende at få en ny udfordring!” og fik mig i kontakt med mit NemId igen meget nemmere end jeg havde troet.
Senest i morges var jeg på Risskov for at blive tjekket op med min medicin og da min behandler var syg fik jeg en jeg ikke kendte. Jeg nævnte skiftet og hun fortalte hun godt havde læst det, og jeg kunne se i hendes – og praktikanten hun havde med, øjne at jeg var enooormt spændende. De virkede fyldte med spørgsmål, men de holdt sig til dagsorden og jeg smuttede ligeså hurtigt som jeg plejer. Jeg føler mig lidt mere “shiny and new” i samfundets øjne, og det er lidt sjovt!

Så selvom jeg stadig ikke kan komme ind på min netbank og jeg stadig ikke har fået mit nye gule kort, så er hele skiftet gledet utrolig nemt og behageligt. Og jeg må indrømme, at jeg glæder mig lidt til den dag jeg skal have et pas og der står et “m” i mit pas. Det er de små ting der gør en forskel nogle gange.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s