Det der med at være attraktiv…

Olivers indlæg i mandags om at være attraktiv fik mig til at tænke – og bragte mig tilbage i tiden. For så snart jeg læste de første tre linjer, tænkte jeg: ”Det er spot on! Der er mine tanker, det der!” Det var, som om det kunne have været noget, jeg selv kunne have skrevet over samme emne.

Jeg voksede op meget med de samme tanker. Jeg var ranglet og nørdet, og jeg havde da også et ry i klassen som en lidt sær fisk. Så med årene udviklede der sig en fortælling i mit hoved om, at jeg ikke var attraktiv. Det kunne jeg også se på de andre i klassen – de så langt bedre ud end mig, og der var sjældent nogen, der gad være kærester med mig.

Og det har i høj grad hængt ved. Om end jeg i dag godt kan føle mig lækker en gang i mellem, så lurer det dårlige selvværd stadig lige under overfladen og truer med at ødelægge den dejlige følelse med nogle velvalgte skældsord. Om end jeg har oplevet folk flirte med mig eller kigge efter mig – eller decideret sige det til mig – så er det som om, jeg stadig har svært ved at tro, at nogen overhovedet kan finde mig køn eller attraktiv.

Der er da desværre også flere oplevelser, der føder fortællingen om, at jeg er uattraktiv, end det modsatte. Det er sjældent, jeg oplever folk flirte med mig i supermarkedet eller i byen, og på dating sider har jeg slet ikke succes (jo, med at finde venner, men det er en anden historie…) En gang i mellem er det dog som om, universet lige vil minde mig om, at den der fortælling, der har brændt sig ind i hovedet på mig, altså ikke er sand, og sender en person, der får mig til at føle mig attraktiv og noget værd. Ikke kun over for andre, men i lige så høj grad over for mig selv.

Det er ikke fordi, det er let, når det sker, for som Oliver også nævner, så er det bestemt ikke noget, jeg er vant til. Jeg ved aldrig rigtig, hvordan jeg skal reagere på den form for opmærksomhed. Det, der mest går mig på i de situationer, er at mit lave selvværd og den førnævnte fortælling står i vejen, og har travlt med at bilde mig ind, at den anden person slet ikke flirter med mig eller finder mig interessant og det bare er fordi, vedkommende vil udnytte mig på en eller anden måde… Ikke ligefrem det bedste at stå og tænke på, når en anden står og flirter med én, og man godt vil gøre et godt indtryk 😦

Når jeg tænker tilbage på nogle af de positive oplevelser jeg har haft med det med at flirte med andre, så kan jeg ikke lade være med at spekulere på, hvor meget af det, der har med attitude at gøre? Det, at andre finder én attraktiv? For jeg har oplevet flere gange, at netop de gange, hvor jeg følte mig helt ovenpå og ikke til at skyde igennem – ja, så var det lettere at tiltrække nogen, og lettere at flirte med andre. Der skete det oftere, at andre gav mig grund til at tro på, jeg var attraktiv.

Og så vil jeg give Oliver fuldstændig ret i sin afsluttende pointe: Når man har et lidt ambivalent forhold til sit udseende og om man er attraktiv for andre, så kan det betyde verden (intet mindre), at andre bekræfter en i det! Det er virkelig vigtigt at få den bekræftelse – og ja, det føles også virkelig rart, når det sker 🙂 Man føler sig mere værd – for sig selv og for andre.

(Og det er så her, mit dårlige selvværd fortæller mig, det er en latterlig tanke, og hvor jeg mest har lyst til at råbe: ”Skrid med dig! Jeg har ikke brug for det her, for jeg VED – jeg har oplevet det flere gange – at andre godt kan finde mig attraktiv!” … det måtte dog godt lige ske noget oftere…)

Advertisements

One thought on “Det der med at være attraktiv…

  1. Jeg tænker absolut, at det har noget med attituden og udstrålingen at gøre. No wonder du får flest tilbud og mest opmærksomhed på de dage, hvor du har det godt med dig selv. Jeg tror klart, at man udsender vibes, der fx fortæller, at man hviler i sig selv eller bare har en god aften. På samme måde som man kan udsende vibes om usikkerhed og “Jeg er nok ikke god/pæn nok”.

    Jeg har selv dage, hvor jeg slet ikke kan med mit eget udseende, og på de dage vil jeg faktisk helst ikke lægges mærke til. Og det tror jeg klart skinner igennem.

    Jeg tror, det er vigtigt at være cool med sig selv og sige, at man er god nok. Både det fysiske, men også som person. Så tror jeg, man tiltrækker de rigtige – og flere – mennesker.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s