Attraktiv

Da jeg var yngre troede jeg aldrig, at nogen nogensinde ville finde mig attraktiv. Når du vokser op som outsideren der bliver beskrevet som “nørd”, “asocial” og “sær” så booster det ikke ligefrem ens selvværd.
Første gang jeg kyssede var jeg 17 år, og jeg mistede min mødom som 18 årig. I årene op til blev ordene til at beskrive mig udskiftet, men det ændrede ikke mit selvværd. “Sej” og “punk” var da en forbedring, men det ændrede ikke på hvordan jeg oplevede mig selv:
Underlig, sær, nørdet.

Uattraktiv.

Med tiden er der kommet mange nye ord på mig. “Flot”, “lækker”, ja endda;

“Attraktiv”

Med det ord kommer mange nye øjne på en. Både over disken i supermarkedet, på dansegulvet og i andre sociale settings. Flirtende øjne og søde smil, endda berøringer. Jeg havde troet, at ordet “transkønnet” ville stoppe de fleste øjne. Men det gør det faktisk overhovedet ikke. Jeg vil ikke sige tværtimod, fordi det ville være løgn. Men det i hvert fald ikke en begrænsning.

Men min indre generte nørd er slet ikke vandt til den her opmærksomhed. Og efter jeg er blevet single, har jeg også fået mulighed for at gengælde de søde øjne. Eller selv lave dem. Og pt står jeg i en situation med et splittet hjerte og mange tanker.

I følge janteloven må jeg ikke være selvsikker og selv mene, at jeg er attraktiv. Men det skider jeg højt på. Jeg er fanme endt meget heldigt med mit udseende – det privilegie er jeg meget opmærksom på. Jeg er da stadig utilfreds med mine brede hofter og mavefedt osv. Men all in all er jeg glad. Og jeg nyder de romantiske øjne jeg får. Også selvom jeg i bund og grund har svært ved at tro på dem, og stadig føler jeg burde gå med et advarselstegn i panden.

Min store usikkerhed er så, om jeg stadig er attraktiv hvis jeg var mere queer i mit kønsudtryk. E n d e l i g få jeg romantiske interesse og er glad for min krop, og det vil jeg nu kaste væk for lidt make-up og feminint tøj? Det virker latterligt dumt at gøre det. Men det er også latterligt dumt at følge cisheteronormative regler som egentlig kun nedgører, diskriminerer og skaber dårlig selvtillid hos de fleste. Men med min stadigvæk haltende selvværd og selvbillede så er det, at andre ser mig som attraktiv vigtigt. Og rart. For så er jeg da et eller andet værd – tænker jeg. Omend det er en latterlig tanke..

Hvad gør man dog ikke for at være lækker. Skærmbillede 2015-12-07 kl. 17.12.26.png

Advertisements

One thought on “Attraktiv

  1. Pingback: Det der med at være attraktiv… | Queer tider

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s