Quantum

“Jeg er Schrödingers Queer”

Således skrev personen, jeg dater (for nemheds skyld kaldt Starbuck i denne blog), til mig for ikke alt for lang tid siden.

Preamblen var en forklaring om, hvordan Starbucks køn afhænger af humør og omstændigheder, og at en udenforstående ikke kan vide, hvilket køn, der er gældende den pågældende dag, hvorfor Starbuck kan siges at være i en tilstand, der er både Mand og Kvinde (min parafrase af Starbucks besked).

Som fritidsnørd tænder denne tanke mig enormt.

Som fuldtidsqueer og polyseksuel tænder den mig endnu mere.

Lad os lige få alle med:

“Schrödingers Kat” er en kendt lignelse, der illustrerer et problem kvantecidenskaben ofte har – nemlig at én ting anses for at have to(eller flere) mulige tilstande, og at man ikke kan vide hvilken, uden at observere udfaldet af dens deltagelse i et eksperiment.

En kat sættes ned i en kasse, sammen med en kolbe med gift. Giften udløses gennem en mekanisme, der er styret af et bestemt atoms tilstand – men denne tilstand er umulig at forudsige, og det kunne tage alt 1 sekund til en uendelighed før giften frigives og dræber katten. Således kan vi ikke vide, om katten er levende eller død, og vi må behandle den som værende begge dele, indtil vi åbner kassen, og finder ud af det.

På samme måde befinder Starbucks køn sig i en superposition, der er både Mand og Kvinde, idet en udefra observerende person ikke vil kunne se det på SBs tøj eller opførsel. Selvfølgelig ved SB godt, hvad dagens eller timens køn er, men indtil der spørges, må SB betragtes og behandles som værende begge.

Således er ethvert forhold, SB befinder sig i, Biseksuelt, idet man vil være i et forhold med både en Mand og en Kvinde. Selvfølgelig er det muligt at kollapse funktionen ved at spørge ind til (observere) kønnet, men hvor er det sjove i det? Og desuden ved du aldrig, hvornår det skifter igen 😉

For mit vedkommende synes jeg, det er genialt at være sammen med en person, der konstant er et enigma. Selvfølgelig tillægger jeg ind imellem Starbuck et køn ud fra mine egne observationer og forventninger (og nogle gange fordi mine forældre og andre har svært nok ved at forstå at der findes transkønnede), men det er altid med viden om, at det er -min- fortolkning, og at virkeligheden måske er en anden.

Jeg forventer, at Starbuck fortæller mig, hvis dagens køn er vigtigt at observere, for nogle gange kan det sikkert have betydning. Jeg ved fra mig selv, at der er dage, hvor mit køn er vigtigt for mig, og andre hvor det ikke er. Men ellers går jeg gennem tilværelsen, lykkeligt uvidende om, hvorvidt jeg er i et Homoseksuelt eller et Heteroseksuelt forhold.

Vil det forresten sige at Biseksualitet er en Superseksualitet, idet den er både Homo og Hetero?

Ja…ja, det vil det!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s