Flirt?

I forbindelse med Halloween var jeg til en fest hos nogle venner i sidste weekend, og der var nogle øjeblikke til den fest, der fik mig til at lægge mærke til nogle ændringer ved mig, som er kommet inden for de sidste par år.

Som altid til de fester, netop disse venner holder, blev der drukket og danset og skrålet med til de hits, der pumpede ud af højttalerne. Som det oftest sker når mennesker får alkohol i blodet, så bliver man mere frimodig og flirter mere med andre end man gør i ædru tilstand. Eller – det gør jeg i hvert fald, og har oplevet det med mange andre, så tænker, det er noget, de fleste i hvert fald oplever…

I løbet af festen bemærkede jeg, at der muligvis var to, der flirtede med mig. Det der ”muligvis” vender jeg tilbage til, men for at uddybe: Til disse fester er det typisk det samme selskab, der dukker op, så det er mennesker, jeg er vant til at feste med (deriblandt hende, jeg har skrevet flere indlæg om tidligere, og som jeg på et tidspunkt havde et godt øje til). Der var dog en ny med til denne fest, og i løbet af aftenen sagde han flere ting til mig, der gjorde mig lidt usikker på, om han flirtede med mig, eller om han – idet han var ny i selskabet – bare ikke var inde i omgangstonen i selskabet. På et tidspunkt nævnte han noget om, at han godt kunne se for sig, at vi endte med at kysse i løbet af aftenen. Det var netop denne bemærkning, der fik mig til at spekulere på, at han flirtede med mig.

Derudover var der en anden til festen, som jeg godt kendte i forvejen, som jeg på et tidspunkt havde ”a moment” med. Vi havde danset en del, og havde så sat os ned for lige at slappe af, og snakkede lidt om løst og fast (tilgiv min hukommelse, thi flasken med vodka var næsten tom, da jeg gik hjem…), og der faldt nogle bemærkninger, og lige der kiggede vi hinanden i øjnene og jeg fik en følelse af samhørighed: At vi lige i det øjeblik ikke bare var fysisk tæt på hinanden, men som om vi også delte en følelsesmæssig forbindelse. Og jeg havde lige i det øjeblik lyst til at kysse hende. Jeg tror, hun følte det samme. Jeg gjorde det dog ikke, men spekulerede over, om det, hun havde sagt forinden var flirten.

Og nu til det der ”muligvis”, som jeg lagde ud med… For lige at få det på plads (jeg har vist også skrevet om det før), så er jeg fuldstændig clueless når det kommer til flirten. Jeg lægger ikke mærke til, når nogen flirter med mig, og jeg lægger ikke engang mærke til, når jeg selv flirter med nogen! De signaler går lige over hovedet på mig, og det har de altid gjort. Så derfor bliver jeg meget usikker når talen falder på emnet, og derfor bruger jeg ordet ”muligvis” i denne sammenhæng, idet jeg ikke kan være sikker på, at der rent faktisk var tale om flirten.

Med det sagt, så gjorde de to oplevelser med de to personer dog noget for mig: Jeg fik øjnene op for, at jeg havde ændret mig på et punkt i løbet af de sidste par år.

Tidligere i situationer som disse, har jeg ofte grebet chancen og reageret på det. Oftest med et positivt udfald. I sjældne tilfælde har det ført noget vedvarende med sig, men oftest har det været enkeltstående oplevelser, der har budt på samvær for en enkelt aften eller nat. Jeg har altid haft en fornemmelse af, at det var det, jeg skulle gøre – altså, reagere på det.

Det var ikke sådan, jeg reagerede denne aften. Tværtimod. I selve øjeblikket lagde jeg mærke til mulighederne, men reagerede med vilje ikke på dem. Ikke fordi, jeg ville have noget imod det – slet ikke. Der var tale om to pænt attraktive mennesker. Jeg havde bare ikke lysten til det.

Jeg har på fornemmelsen, der bunder i de erkendelser og den viden, jeg har gjort mig de sidste par år i forhold til seksualitet og romantik. Før i tiden har jeg reageret ud fra antagelsen om, at det var sådan man skulle gøre – nu til dags tænker jeg mere over, om det rent faktisk er noget, jeg har lyst til frem for, hvad jeg tror, der forventes af mig. Så det var med tanke på det, der gjorde, at jeg denne aften valgte at forholde mig passivt til de ting, jeg oplevede. Og den ændring i min adfærd er jeg rent faktisk vældig glad for.

Ser du – som jeg lige har været inde på, så har det tidligere sjældent ført til noget, og jeg er efterhånden kommet dertil, at jeg gerne vil noget mere med en anden person end bare noget for en enkelt aften eller nat. Der må gerne være mere i det, så derfor er jeg forbeholden over for at reagere hver gang jeg oplever nogen flirte med mig (ikke at det sker særlig tit). Og så synes jeg bare ikke, en fest er det bedste sted at prøve at starte sådan noget…

Kald mig bare gammeldags, men jeg vil nu foretrække at lære et andet menneske bedre at kende på den måde i ædru tilstand – i hvert fald til at begynde med… Så derfor mit valg om ikke at gøre noget til festen.

Så kan jeg kun krydse fingre for, at jeg traf det rigtige valg ved ikke at indlade mig på noget til festen. Det er nok ikke så skidt, at jeg afholdte mig fra at flirte selv (tror jeg), for jeg er seriøst virkelig dårlig til det… 😛

futurama-fry-meme-generator-not-sure-if-flirting-or-being-extra-friendly

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s