Behandler

Jeg går ude på Risskov psykiatriske afdeling for udredning. Hvorfor spørger du? Fordi jeg falder i søvn når jeg læser, er i skole eller skal koncentrere mig. Jeg er næsten konstant rastløs og har vildere humørsvingninger end et diskolys.

Den behandler jeg har fået er en cismandmed indisk baggrund (mit gæt). Selv hvis jeg ville fortælle jer hans navn så ville jeg ikke kunne stave det. Problemet er ikke hans navn, hans hudfarve, eller at han er en mand.

Problemet er, at det ikke er fordi han skal klippemit hår, tage min blodprøve eller massere mig. Han skal lytte til mine største problemer som er et makværk af en besværgelig barndom, konfliktfyldt ungdom og alt mulig andet lort. Han ved intet om den kvindelige pubertet og hvordan østrogen kan rasere hele ens humør i perioder. De forventninger en pige mødes med og som hun skal opfylde. Og uanset hvad han gør, så stoler jeg ikke på at han kan sætte sig ind i det. Han vil altid kunne sidde i sit elfenbenstårn og se “ned” på min pubertet og selv have gennemgået den pubertet jeg ønskede.

Dertil kommer det, at jeg føler mig enormt priviligeret og et røvhul at jeg piver over kønsforvirring og diskrimination overfor en person der selv møder voldsom diskrimination pga sin hudfarve. På gaden ligner jeg en hvid cismand – det mest sikre du kan være i verden.

Men igen; Det er ikke hudfarven der er relevant. Åh suk, det ér kønnet.. Han er en mand, og selvom jeg også er det så.. Så har min rejse dertil været meget, meget anderledes.

Så jeg ringede ud til Risskov og spurgte forsigtigt om jeg kunne få en ny behandler. Jeg er grøn som en uudsprunget anemone i forårsvejr når det gælder psykiatri systemet – tiltros for jeg har været på SK i halvanden år.

Jo, det kunne jeg godt svarede damen sødt. Jeg spurgte om jeg eventuelt kunne ønske en kvinde som behandler næste gange, jo det kunne jeg godt svarede hun sødt tilbage. “Men selvom de prøvede at opfylde ønsker, så var der jo nogle ting mænd måske forstod bedre hos mænd end kvinder og omvendt.. Må jeg lige få dit cpr nr?” Sagde hun i samme sætning.

… Øhm jo…

Jeg håbede hun hørte det lige tal tilsidst i talrækken og lagde 2 og 2 sammen. Jeg havde lyst til at fremhæve det for hende; Mit lige tal i mit cpr nr der gør mig anderledes end andre mænd. Det lille tal som forklarede hvorfor jeg ville have nemmere ved at dele visse emner med en kvinde.
Jeg sagde ikke noget. Hun sagde ikke noget. Hun sagde jeg ville høre fra dem med en venlig stemme og vi sagde farvel.

Jeg føler mig åndssvag at jeg er utryg ved at have en mandlig behandler, men jeg kan ikke lide det. Jeg ved ikke om det er en indgroet kønsstereotyp fra min side, at psykiske behandlere skal være kvinder. Eller om det er min baggrund og historie der forklarer min utryghed.

Nu glæder jeg mig til at høre fra dem så jeg snart kan få det bedre!

Skærmbillede 2015-08-25 kl. 22.14.30

Advertisements

One thought on “Behandler

  1. Jeg har selv en mann of for meg fungerer det godt. Men det har mye med kjemi å gjøre. Of sine jeg har anoreksi også kunne damekroppene være litt skremmende å sammenligne seg med. Med en mann, slipper jeg det.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s