Jeg sprang ud for mine forældre – igen igen

Sommeren 2015 har været lidt turbulent. Jeg er begyndt på angstdæmpende medicin som led i min behandling af min agorafobi, jeg har skullet tage stilling til uddannelse og fremtid og jeg har været på BDSM-camp i Danmark. Lidt om det, lige om lidt.

Den her post kommer lidt som et resultat af mine mange år som queer-person. Første gang jeg fortalte mine forældre, at jeg var til det modsatte køn (in general, jeg betegner trods alt mig selv som biseksuel), var de ikke særdeles forundrede. Det skete efter min 9.klasse på efterskole syd for Aarhus, hvor jeg var blevet særdeles glad for min roomie. Jeg sagde det kort efter året var overstået og de sagde “no worries, vi accepterer dig som du er.” Gymnasie-tiden gik med både en drengekæreste (kortvarigt) og en pigekæreste (langvarigt), og der var altid accept.

I 2010 sprang jeg ud som transkønnet for de gamle og hele familien. Det var særdeles svært. Jeg havde den samme nervøsitet som jeg havde haft tidligere da jeg skulle tilstå min glæde for piger, men den opbakning jeg havde forventet udeblev. 2011 og 2012 for ikke at sige 2013 var nogle ret hårde år, hvor bl.a. min ene storebror truede med at slå hånden af mig. Jeg tror næsten kun jeg har min svigerinde at takke for, at han ikke gjorde alvor af truslen. Mine forældre tog en tur i 2014 over til Sexologisk klinik og snakkede med min behandler, og kom faktisk tilbage ganske beroligede og mere afslappede.

None the less står der nogle ret tydelige minder i erindring hos mig. Bl.a. at min far spurgte meget ind til mit ellers forholdsvis private liv i 2012, efter han og min mor havde set piske og en latex trøje hænge frit i min lejlighed. Han spurgte direkte “Jamen hvad gør du så? Er det sådan noget SM-noget du laver?”. Jeg sagde “Det gider jeg ikke engang svare på.”

I år var det noget lidt anderledes. Min kæreste og jeg deltog for første gang i flere dage på en gård i Danmark (no address given due to discretion rules), og det var himmelsk. Frie tøjler og jeg kunne rent faktisk rende rundt og strutte med mine sparsomme bryster og packer i jock-strap mens folk sad og drak kaffe og diskuterede alt andet i verden end min krops indretning. Der var en velkommenhed og omfavnelse jeg ikke har oplevet før, heller ikke i den ellers super-åbentsindede SM-klub vi som regel går i. Der var fællesbad, hvilket var en kæmpe kamel jeg lige skulle sluge – risikoen for at møde andre i forholdsvist private omgivelser var ret svært, men min kæreste sad på en bænk udenfor båsen den første dag, og dagen efter fik hun for første gang lov til at se mig 100% nøgen under en bruser. There was much rejoice!

Lejren ligger isoleret fra alle omgivelser. Der er store legerum med sandgrav, trægulv og masser af fantastiske redskaber at lege med. Vi fik flere aftener til at gå i en højere enhed mens vi var derude. Vi afprøvede grænser, fantasier og fandt nogle ting som vi ikke havde regnet med var bedre end andre (wax-play, try it out!). Jeg fik afprøvet mit tysk og lært en masse folk at kende, både indenfor BDSM-erfaring og indenfor kunsterfaring.

In the long run, kom vi hjem aftenen før jeg skulle på Grimfest i Aarhus (go there, there be dragons and amazing people). Jeg var træt og fyldt til randen og jeg tror jeg proklamerede for gud og hvermand at jeg havde været afsted på en lejr hvor man dyrker BDSM. Jeg fik den typiske “Nåårh, jamen jeg har også læst Fifty Shades” og jeg lavede en hård facepalm men lod dem overbærende vide, at Fifty Shades ikke når virkeligheden til sokkeholderne. Og straks forklarede hvordan man bedste bruger en wand eller anvender en sex-sling i tykt ko-læder.

Jump forth til en af festivalens første dage hvor min mor ringede og spurgte hvordan det gik. Jeg var en lille tand beruset, ikke mere end at jeg havde sans og samling på mine ord, og jeg overvejede kraftigt om jeg skulle sige sandheden om min sommer. Der var også en enkeltdags tur til Skagen og min kammerats forældres sommerhus hvor vi sad til langt ud på natten og hyggede på en terrasse. Men BDSM-lejren, hvor smuk Skagen end er, stod klarere i min erindring, og jeg endte med at sige, at ja vi havde været på en lejr, og ja, det var måske lidt en kinky bunke mennesker, som jeg senere i samtalen omtalte som folk fra BDSM-miljøet i Nordeuropa.

Spol frem igen til for et par dage siden, fredag i starten af august. Vi var på besøg hos de gamle, bare kæresten og jeg, og vi sagde fuldt åbent hvordan det forholdt sig på lejren. Ingen detaljer, ingen navne, ingen adresse. Men hvor glade vi var kunne ses på vores ansigter under solnedgangslyset på deres terrasse og min mor og far var fantastisk afklarede og accepterende. Spurgte lidt ind, gik ikke for dybt, men dertil hvor vi ville gå og ikke længere. Vi fik store kram og farvelknus, og inden fordømmelse i kølvandet.

Vi er elsket no matter what crazy stuff we do, and sometimes, it’s important to remember that. Og det var sådan jeg sprang ud for mine forældre for tredje gang i mit liv. Jeg tror ikke der er flere ting på den to-do-liste.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s