Femininitet og maskulinitet

Jeg bryder mig ikke rigtig om at klippe mine negle. Ikke fordi, jeg har noget mod selve handlingen, men mere, fordi jeg hurtigt vænner mig til, at mine negle er lange, og faktisk godt kan lide det sådan 🙂 Faktisk så lægger jeg mere mærke til mine fingre og hænder, når mine negle er lange, og jeg synes, det ser godt ud på mig. Samtidig sørger jeg altid for, at de er velplejede.

At have lange (og pæne) negle får mig til at føle mig godt tilpas – og en lille smule glad indvendig 🙂 Jeg er glad for, at de ser så godt ud, og foretrækker ofte at beholde dem sådan. De når dog hurtigt at blive for lange, og så bliver det for besværligt at have dem sådan. Det går oftest helt galt, når jeg benytter tastaturet på min computer i de perioder, jeg har lange negle. De kommer ofte i vejen for min skrivning (som oftest går ret hurtigt), og så laver jeg flere fejl, som betyder ekstra tid på rettelser. Så de forsinker mig meget i både mit egentlige arbejde såvel som i mange af de ting, jeg bruger min fritid på (som i: Jeg bruger meget tid foran computeren til daglig). Så derfor bliver jeg nødt til at klippe dem.

Det pudsige ved det er så, at når jeg først har klippet dem, så bliver jeg glad for resultatet og er glad for mine korte negle. Men jeg lægger ikke mærke til dem på samme måde længere…

Tager man de helt konservative kønsnormer i betragtning, så burde jeg – med det køn, jeg nu engang er tildelt ved fødslen – ikke bryde mig om lange negle eller være så glad for dem, som jeg nu engang er. Men sådan har jeg haft det så langt tilbage, som jeg kan huske. Engang betragtede jeg det som en form for hemmelighed, at jeg var så glad for dem, for ”sådan noget skulle drenge ikke bryde sig om”, og jeg må indrømme, det også var forbundet med en smule skam. Det sidste har jeg så heldigvis aflært mig siden.

Jeg elsker at være tvetydig i min opførsel, så jeg prøver (i det omfang, jeg er bevidst om det), at blande både maskuline og feminine elementer i min fremtoning. Ikke kun fordi jeg kan li’ at forvirre andre på den måde, men også fordi, jeg foretrækker at ligge et sted midt mellem det maskuline og feminine i forhold til, hvad normerne dikterer. På den måde passer det mig derfor fint at have lange negle 🙂 Jeg ser det som et mikro-oprør mod kønsnormerne.

En anden ting, jeg sjældent gør, men godt kan lide at gå i, er højhælede sko. Altså, damesko, som i – lavet til kvinder. De giver mig en mere rank holdning, hvilket giver mig en følelse af selvsikkerhed. Jeg har dog ikke selv nogen sko, så jeg har kun gjort det de gange, jeg har kunnet låne andres (typisk ved festlige lejligheder).

Derfor glædede det mig usigeligt meget, at jeg sidste weekend fik et par aflagte støvler 🙂 Jeg prøvede dem på med det samme, og dem, jeg var sammen med den dag, blev hurtigt enige om, at støvlerne gav mig et mere maskulint udtryk end det, jeg plejede at have. Lidt pudsigt, når man tænker på, at det meste af det, der bliver produceret til kvinder, laves for at få dem til at se feminine ud – men på mig havde de støvler altså en anden virkning. Og det var en virkning, der passede mig fremragende 🙂 At de andre så syntes, det så mærkeligt ud – dem om det…

Hvornår jeg så får luftet de støvler i offentligheden, det ved jeg ikke endnu – men når jeg gør, så skal jeg sørge for at mikse beklædningen godt og grundigt, så jeg mere fremstår som både-og frem for enten-eller. Og jeg kan love dig for, at jeg skal have lange negle den dag… 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s