Det er ikke sjovt

Jeg gået all-in på sommerferie. Det inkludere at sove længe og spise aaaaalt for meget mad. Selv min træning kan jeg ikke helt få gjort, og alt andet på min to-do liste bliver udskudt hver dag. En doven skid vil man kalde mig på moderne dansk.

Og selvom min dårlige samvittighed er værre end det skybrud der aldrig ramte Århus, så prøver jeg også at berolige mig selv med, at fra lørdag af begynder musical øvegangene igen også kommer der hverken til at være tid til at sove længe eller spise for meget. Så indtil da nyder jeg ferien med min kæreste, og har allerede været alt for mange gange i biografen og ude at spise. (Jeg kan anbefale Sharks ved busgadens cheeseburger!<3)

Her forleden var vi så til open mic comedy på V58. Her kan uerfarne og erfarne komikere stille op og afprøve deres materiale, som så både er godt og.. knap så godt. En sød lidt ny fyr gik på og i gang med hans komik, og det gik da også fint nok til at starte med, indtil han begyndte at snakke om homoseksuelle.

“Jeg bliver så glad når jeg ser homoseksuelle par gå hånd i hånd ned af strøget. Når det er piger. Så peger jeg på dem og prikker til mine kammerater som om jeg var i zoologisk have.” 

I kid you not, det sagde han vitterligt. Da havde jeg mest lyst til at råbe op og sige hvor pisse diskriminerende det er at sige og kommentere på hans enormt dårlige tøjstil, men jeg lod være. Jeg vendt mundvigerne ned, sad uroligt i stolen og sloges med min kæreste om vores fælles øl som vi begge prøvede at bruge som et holdkæftbolsje. Fyren blev ved med at køre i homo jokene som heldigvis faldt ret brat til jorden. Men bare det, at jokene var sjove i hans hoved fik min indre queerhed til at smøge ærmerne op og svinge med armene i arrigskab.

Hvor vil jeg ufattelig gerne kunne sparke tilbage og lave comedy om heteronormativiteten, men det er aldrig sjovt at skulle oversætte en joke og det vil være nødvendigt i det her tilfælde. Så udfordringen er hvordan man gør LGBT sprog letforstågeligt for udeforstående samt gøre det sjovt. Personligt går jeg i båndafspiller mode når folk spørger til transpolitik som var jeg vært på P4 og sendetiden i kl 11 om formiddagen hvor kun pensionister hører med, for ellers kan folk ikke følge med. Så jeg frygter at i stedet for at få folk til at grine om det binære kønssystems latterlighed og de priviligerede cisheteronormative personer vil de i al stilhed suge viden til sig og bagefter sige hvor klog og spændende jeg er, men ikke sjov – som jo er mit mål.

Nu ved jeg ikke hvornår jeg skal af sted igen og høre comedy, men hvis den søde fyr prøver på de jokes én gang til bliver jeg nødt til at tage mig sammen og forklare ham, at det ikke er sjovt. Det er diskriminerende, undertrykkende, uhøfligt og opmuntre kun til homofobi – også selvom han jo bare siger tingene for sjovt.

Jeg sad forleden til en fest med en fyr som netop proklarmede, at så længe modtageren synes det er sjovt så er joken i orden. Mit svar var, at der sikkert er racistiske jokes som modtages med iver i nazistiske kredse, men det gør ikke jokene i orden. Det var han uenig i(!?) og jeg blev nødt til i al arrigskab at rydde vores bord op og gå ud af situationen før mine fægtende queer arme ikke kun ville være et metaforisk udtryk for min vred.
Fuck cisheteronomativiteten og god sommer.

f

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s