Definition

Gad vide om jeg kan skrive om noget ikke-trans relateret i dag…

5hours

…sex. Der var den 😉

Hvad er sex? Lad os spørge google!

*ahem* Velkommen til min fremlægelse om sex.

Mange definerer blot sex som ‘intercourse’, altså det vi på dansk kalder ‘samleje’. Samleje er til gengæld ret bredt defineret…Wikipedia skriver fx at “For at have samleje indføres den erigerede penis i skeden”, hvilket, hvis vi definerer sex som samleje, udelukker en betydelig del af befolkningen fra at have sex…øv, hva. Wikipedia skriver også at formålet med samleje er reproduktion, men at man også kan have det for nydelsens skyld…og, okay, de skriver også at man kan have oralsex og analsex, hvilke er andre former for samleje.

I alle tilfælde er det givet at der skal være mindst ét kønsorgan involveret i processen…ellers er det ikke samleje, og derfor ikke sex.

Jeg håber at I tilgiver, jeg ikke er tilfreds med denne definition af sex. Lad os se, hvad vi ellers kan finde!

Sundhed.dk har mange af de samme definitioner som Wikipedia, men er en del mere ekspansiv. Her nævnes også hvordan homoseksuelle kan have samleje, og det ses som værende sex på lige linje med heteroseksuelt samleje. Yay! Sådan har det sgu ikke altid været, og jeg ser mange folk bekende sig til, at de ikke opfatter fx lesbisk sex som værende ‘rigtig’ sex, idet der ikke forekommer penetration af et andet kønsorgan. Der hersker stadig i vores samfund en opfattelse af at ‘Penis-i-vagina’ (PiV) er RIGTIG sex, og alle andre former er, well, forkerte? Urigtige? De fleste folk tæller også først deres tab af jomfruelighed fra den dag, de havde PiV sex…blowjobs tæller ikke…og Gud er åbenbart ligeglad med om du har fået den i røven, så længe din skede er uberørt…altså uberørt af penis. Man er stadig jomfru selvom man har haft en dildo længere oppe end nogen mand kan håbe på at komme…eller hvad? Og når mange homoseksuelle mænd regner deres mangel på mødom fra den dag, der var en fremmed penis i deres egen røv eller deres egen penis i en anden mands røv, hvorfor gælder samme standarder så ikke for heterokvinder? Og mister en heteromand sin mødom af at give analsex til en kvinde? Og hvornår fanden mister lesbiske deres mødom?! Argh!

…sorry…min pointe er at det er svært at definere hvad der tæller som samleje. Det er ret individuelt. Og det gør det også svært at vide, hvornår man er utro. Hvis oralsex ikke er samleje i Ingolfs øjne, så er han jo heller ikke utro når han får et blæs af Karen-Margrethe nede ude i lunden. Nogle forhold kan ikke tolerere berøring af andre. Andre forhold tillader sex med andre i alskens former og farver. Utroskab defineres i det enkelte forhold…og sex defineres ligeledes af dem, der har det.

Sundhed.dk er da også så gode, at de inkluderer denne linje: “Dertil kommer, at seksualitet ikke nødvendigvis har noget med rejsning, fugtning, samleje og orgasme at gøre. At kysse, kramme, holde i hånd eller ligge i ske kan også være en værdsat seksuel oplevelse.”

Og Merriam-Webster definerer endda sex som “physical activity in which people touch each other’s bodies, kiss each other, etc. : physical activity that is related to and often includes sexual intercourse”.

Så sex er altså ikke kun samleje…huh. Sex behøver faktisk ikke engang inkludere kønsorganerne. Det er op til hvert enkelt forhold at definere, hvad der tæller som sex. Se, det her en en definition, jeg langt bedre kan forholde mig til!

Grunden til at jeg kom til at skrive det her er, at min kæreste og jeg ikke har haft samleje i 9 måneder. Altså, den der dårlige definition af samleje, hvor man penetrerer eller bliver penetreret af en penis. Han har ikke lysten, og jeg har ikke behovet, og det fungerer ganske glimrende 🙂
Men folk har svært ved at forstå, hvordan man kan have et forhold uden sex…til det kan jeg så sige: vi har masser af sex. Bare ikke den gængse definition. Vores sex er kys og kram og masser af fysisk kontakt…bare ingen penis involveret (eller, i hvert fald ikke hans…(dammit, så tæt på at holde trans-tingen ude af min post!)). Og vi føler ikke, der mangler noget.

Er denne post blot en lang rant om hvorfor min kærestes og mit seksuelle forhold er legitimt? Maybe…men jeg føler nu stadig, jeg har fat i noget. Ligesom vi alle er frie til selv at bestemme, hvordan vi er kvinder og mænd (såfremt vi overhovedet føler, vi passer under de begreber), er vi også selv frie til at bestemme, hvad vi opfatter som værende sex, og hvordan vi har det (hvis vi overhovedet har lyst til at have det).

Så nej, jeg kommer nok aldrig til at have ‘rigtig’, reproduktivt samleje…men jeg er et seksuelt væsen, og uanset hvad andre måske tror, opfyldes mine behov til fulde af min kærestes berøring 😀

Så, det var det…næste uge kommer det nok til at handle om at være trans igen 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s