Hende fra Aladdin?

Nu ved jeg godt det er ved at være et stykke tid siden, men jeg ville gerne lige fortælle om noget jeg oplevede til kapsejladsen. Kort fortalt havde jeg en fed kapsejlads. Til dem, der ikke har været til dette skøre arrangement i Århus Universitetspark før, kan jeg fortælle, at jeg heller ikke er helt sikker på hvad det gik ud på. Da vi efter flere timers tæt druk endelig nåede til afgørelsen i hvad der vist bare gik ud på at drikke en masse alkohol og sejle over søen i stafetagtige-hold, var jeg allerede gået kold mellem mine studieveninders tasker. Basically er det en hel dag, hvor den gamle smukke park forvandles til Roskilde Festival på den gode måde med fest og druk og blå festivaltoiletter.

Jeg havde en fest! Jeg følte mig oven på med et glas kølig papvin i hånden og godt selskab. I mellem de tusind ture til toiletterne og hilsen på bekendte fra andre studier, endte jeg i en hyggelig samtale med min veninde og nogle folk fra hendes studie. Pludselig tog samtalen en mærkelig drejning, da der er en der bekendtgører at mandenavne slutter på konsonanter og kvindenavne på vokaler….. Virkeligt?

Mig: “Er jeg så ikke en kvinde?”

Ham: “Jo, men du er jo også biseksuel?”

Mig: “…”

Jeg er stadig ikke sikker på, hvad jeg skal konkludere ud fra den udtalelse. Er man mindre kvinde, hvis man ikke kun er til mænd? Eller bliver jeg en lille smule mere en mand, hver gang jeg er tiltrukket af en kvinde eller en nonbinær? Om ikke andet fik det mig da til at overveje lidt, det der skøre navn mine forældre, i følge min mor, ret spontant kom på. 

Selv når folk ikke er kommet op med en skør forkortelse, forlængelse eller omskrivning af mit navn til diverse kreative kælenavne, udtaler de det stadig vildt forskelligt! Da jeg var barn var jeg altid hende der irriteret rettede vikarerne, når de skulle læse klasselisten op, men med årene har jeg fået lidt en forkærlighed for de forskellige tolkninger. Det var dog først på højskolen, at der var en i min omgangskreds, der konsekvent brugte den “maskuline” udtalelse af mit navn. Okay, det lyder måske skørt, at der er sådan en version, men det er altså tilfældet med mit. Eller sådan rent statistisk set, så har jeg mødt massere af forskellige kvinder med mit navn, men kun en fyr og han hed denne “maskuline” udtalelse. 

Måske kunne det være sjovt at præsentere mig som sådan lidt oftere? 

– og nej, jeg har ikke et flyvende tæppe eller en flot mellemøstlig prins…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s