Varm

Jeg kan godt lide sommer. Også selvom man ofte kan risikere at gå glip af den danske sommer, hvis man sover over sig en enkelt dag. Lige nu står regnen ned, og jeg er ekstra glad for at jeg ligger i min seng med min kat ovenpå benene (jeg sværger, hun tager flere kilo på så snart hun begynder at slappe af i kroppen) selvom det er varmt.

Sommer føles mere fri end vinter. Mindre tøj har nok noget at gøre med det, men jeg føler også at jeg har mere overskud – mindre travlt – når vejret er godt. Jeg føler mig gladere og mere smilende, og der er en anden kvalitet i min gang og min interaktion med andre.

Men sommer giver mig nye udfordringer.

Om vinteren er min krop dækket af tøj. Alt, hvad der anses for en smule unormalt for kvinder at besidde af fysiske træk kan gemmes væk. Brede skuldre, smalle hofter, store hænder og fødder…om sommeren er det alt sammen blottet, og det er nogle gange ubehageligt. Det hænder at jeg får episoder af øget selvopmærksomhed på de negative aspekter af min krop, og normalt ville min reaktion være at skjule dem. Tage en jakke på. Hænderne i lommen. Flade sko. Men det kan jeg ikke, når det er varmt.

Og dog elsker jeg at vise min krop frem. Jeg skammer mig ikke længere over den, og jeg vil gerne kommunikere selvsikkerhed og styrke til dem, jeg møder på gaden. og det gør man bedst ved ikke at gemme sin krop, åbenbart. Det er for mig både utroligt skræmmende og virkelig, hvad siger man, empowering 😀

Min krop er fuld af historier. Jeg har mange ar, og de lyser op på min hud. Både på mine arme, men også på mine ben. Jeg får ar utroligt nemt, og de holder i mange år…sandsynligvis resten af mit liv. Nogle er selvforskyldte, hvad enten det har været med vilje eller ved manglende opmærksomhed. Nogle ar har jeg fået af andre. Nogle har jeg fået i uheld. Men de er med mig altid. Om vinteren er de under tøjet. Om sommeren er de ude i det fri.

Ar gør ondt. Som jeg ligger her og skriver, værker mit højre knæ. Her fik jeg en stor plamage af arvæv efter en scooterulykke. På benene kan jeg mærke mine ar efter loppebid og kløen, som udviklede sig til sår. Jeg kan mærke min venstre arm, hvor jeg engang selv sad med et barberblad og lavede linjer i huden. Nogle dybere end andre, men alle stadig lige tydelige efter snart et helt årti. Jeg mærker tydeligt forskellen på højre og venstre arm.

Men jeg skammer mig heller ikke over mine ar. Jeg er træt af mine ar efter ulykken, og jeg føler mig dum over at have kradset hul på mine ben så mange gange. Og jeg føler mig dum over min venstre arm. Men jeg har ikke lyst til at gemme dem, for de fortæller noget om mig…de er en del af min historie, ligesom mine knap-så-kvindelige fysiske træk er det.

Jeg elsker at studere folks hud. Den er på mange måder et maleri af en persons liv. Ar, strækmærker, modersmærker…alt, der ikke er perfekt og glat. De ting, som folk måske selv ser sig sure på, og synes er grimme, synes jeg er enormt smukke, og jeg har ofte lyst til at spørge ind til dem…men gør det ikke, for det er ikke sjældent, at især ar er forbundet med smerte.

Jeg tænker tit over, hvad folk mon tror om mig, når de ser mine ar. Hvilke historier, de skaber. Og hvad tænker de om min krop? Ser de at jeg er anderledes? Og hvilken historie skaber de om det? Jeg gad vide…

Men når alt kommer til alt, så er det min krop, og min historie. Og jeg har ikke noget imod at fortælle den historie, hvis folk spørger. Jeg skammer mig ikke. Min krop er smuk, også selvom jeg ikke lever op til de fleste skønhedidealer. Jeg er nok det blegeste menneske i Danmark, og jeg er lang og uelegant. Hvis mit hår bliver den mindste smule vådt, filtrer det som bare pokker, og jeg har det med at svede af ingenting overhovedet 😀

Og hvad så? Jeg vil sgu stadig nyde sommeren så godt som jeg overhovedet kan, og hvis det indebærer korte shorts og tynde toppe, så overlever folk nok. Hvis de skammer sig over mig, så er det deres sag – jeg gider ikke mere skam i mit liv.

Og nu må jeg hellere tjekke vejrudsigten…det kunne jo være det var sommervejr i morgen!

11428004_10207101543316030_6850309315449587699_n

…or not 😛

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s