Bivirkning

Jeg har været i hormonbehandling i 14 måneder, og den øgede østrogen i min krop har, sammen med et lavere niveau af testosteron, medført betydelige ændringer.

De fleste ændringer er helt forventelige. Jeg har fået fedt-depoter andre steder på kroppen. Jeg har fået små bryster, og en ganske pæn røv. Mit ansigt er blevet rundere og fuldere og blødere. Mit hår er blevet stærkere og mere glansfuldt og gror nu meget længere end nogensinde før. Åh, og så er jeg generelt gladere 😀

Alt dette stod også på diverse sider omkring, hvad man kan forvente sig af hormonbehandling.

Men det har også haft nogle uforudsete virkninger. Jeg vil nu give jer min top-10 over bivirkninger, fordi…derfor!

1: Jeg er ikke længere fan af chokolade. Jeg plejede at kunne spise chokolade hele dagen, men nu holder en plade i flere uger. Mine veninder forstår det ikke.

2: Jeg er til gengæld kæmpe fan af vanilje! Det passer så godt med at Coca Cola nu også fås med vanilje-smag 🙂 Det er kommet dertil hvor jeg næsten ville vælge en vanilje-muffin frem for en med chokolade.

3: Jeg blev dårligere til at køre bil i en periode. Jaja, stereotyper, I know. Åbenbart ændrer hormonbehandling noget ved ens øjne, så det bliver svært at fokusere indtil man har vænnet sig til det…og jeg kan tydeligt mærke forskel.

4: Jeg holdt op med at spille så meget computer. Jeg plejede at spille hele tiden, men jeg må indrømme, jeg har lidt mistet interessen. Jeg ved ikke om det er fordi jeg nu er mere ude i den virkelige verden, eller om det er fordi min hjerne ikke længere stimuleres på samme måde.

5: Min kat elsker mig højere end nogensinde. Hun plejede at være en meget nervøs og asocial kat, men i skrivende stund ligger hun mellem mine ben, under dynen, og det gør hun ofte. Det var rart i vinters, men om sommeren tror jeg hurtigt det kan blive meget varmt 😛

6: Jeg er meget mere sensitiv over for dufte. Jeg plejede altid at holde af den helt særlige duft, der er i luften, efter en forårsbyge, men nu er det som at vandre gennem et maleri lavet af blomster. Det er meget mere intenst og fyldigt. Og det gælder også mennesker.

7: Ost! 😀 Ost, ost, ost, ost, jeg må ha’ ost! Åh-åh-åh-åh! Ooooooost! (jeg kan godt lide ost).

8: Jeg er blevet bedre til at snakke med folk. Jeg forstår dem bedre, og kan nemmere aflæse deres følelser mens jeg snakker med dem. Generelt er jeg bedre til detaljer, og lægger også mere mærke til folks små udtryk i ansigt og tale.

9: Jeg nyser ikke længere så meget, når solen skinner. Jeg plejede at gå rundt og nyse hele sommeren, fordi solen fik mig til at knibe øjnene sammen på en måde, der fik min næse til at kilde. Det sker stadig, men ikke så ofte.

10: Orgasmer. Oh my goodness. Der var ingen, der havde forberedt mig på det. Hele kroppen er aktiveret, og det føles helt utroligt. Min krop er generelt utroligt følsom, men det er på et helt andet niveau nu. Min kæreste behøver ikke gøre andet end at røre ved mit lår, og så taber jeg fuldstændig pusten.

Jeg ved ikke hvor mange af disse kan tilskrives hormonbehandlingen, og hvor mange, der er resultat af den ændring i min livsstil, transitionen har medført. Jeg er blevet mere social, og jeg prøver at leve sundere, og det påvirker selvfølgelig også min hjerne og min krop.

Men helt sikkert er det at mine smagsløg har ændret sig. Min krop reagerer anderledes på dufte, smage, berøringer. Min krop har andre behov nu, og det har været interessant at opleve ændringerne. Jeg tror at folk, når de tænker på hormonbehandling, mest tænker på de fysiske aspekter, men det er så meget mere end det.

Det er underligt…men rart.

Og hey, jeg sparer penge ved ikke at spise så meget chokolade 😀
chocolate
Jeg kan altså ikke forklare det! Jeg spiser det også gerne, hvis det sættes foran mig, men sådan har jeg det med alt spiseligt 😛

Advertisements

2 thoughts on “Bivirkning

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s