Sommerfugle i maven

”All by myself” af Céline Dion er på repeat, mens jeg sidder og vrider hænderne og prøver at finde ud af, hvordan jeg skal formulere mig – og om jeg i det hele taget skal fuldføre det, jeg er i gang med. Hvilket er at skulle invitere en anden person på date.

Jeg er nervøs, og jeg mener, virkeligt nervøs. Hvilket jeg altid plejer at være i en sådan her situation. Jeg bliver nervøs ved tanken om, at der måske er noget mellem mig og en anden person, bliver nervøs ved tanken om at skulle gøre noget ved det, bliver nervøs for, om jeg kan få mig selv til rent faktisk at gøre det, bliver nervøs over, om jeg nu får formuleret mig ordentligt, bliver nervøs over, om det i det hele taget nytter, bliver nervøs over, hvad der vil ske, hvis jeg rent faktisk får et ”ja”, og er i det hele taget skidenervøs for, hvordan der vil blive taget imod min endelige besked.

Jeg er ikke god til det der med kærlighed – eller flirten for den sags skyld. Eller at fange signalerne. Der er i det hele taget utroligt meget, der kan gå galt, når jeg roder mig ind i noget, der har med kærlighed at gøre. Det sker – heldigvis, om man vil – sjældent. Det er snart 2½ år siden, jeg sidst flirtede med nogen eller var på date. Så jeg er også godt rusten på området.

Tanken strejfede mig, da jeg var på vej hjem i nat efter en lang dag med bryllup og fest. Og da den først havde strejfet mig, gav den ikke slip igen. Den lå i baghovedet, da jeg kom hjem, da jeg prøvede at falde i søvn, den fik fornyet kraft, da jeg vågnede efter 3 timers søvn og havde svært ved at falde i søvn igen, og der nægtede den at give min hjerne en pause, så der gik en time inden jeg faldt i søvn igen. Jeg var ikke sikker på, præcis hvad der var sket til festen, men jeg var ret sikker på, jeg måtte gøre noget ved det. Hvis ikke jeg gjorde, så ville der ikke ske noget.

Vi havde mødtes til fester hos dem, der blev gift flere gange før, havde talt en masse med hinanden og ved sidste fest havde vi endda kysset hinanden. En enkel gang, men det skete. Da vi talte sammen igen til festen i går, kom hun med flere hints, der fik mig til at tænke på, at der måske var basis for – bogstaveligt talt – at fortsætte, hvor vi slap sidst. Vi talte da også fint sammen i løbet af aftenen, der faldt flere hints, og jeg vil påstå, der var en form for tiltrækning mellem os (igen – jeg er så dårlig til at genkende signalerne, så jeg kan tage fejl…) Der skete dog ikke noget – men det hele kørte rundt i hovedet på mig, da jeg var på vej hjem. Skulle jeg tage chancen? Skulle jeg prøve at gøre noget ved det?

Det hændte også, at jeg fik et godt råd med på vejen af en af mine venner til festen – hun havde selv oplevet, at hendes kæreste døde inden for det sidste halve års tid, og det prægede hende tydeligt. Hun sagde klart og tydeligt til mig, at livet er for kort til ikke at tage chancer. Spring ud i det, for helvede. Og ja, hun har fuldstændig ret – for hvad kan der ske? Enten får jeg et nej (hvilket lukker sagen) eller også siger hun ja (og så bliver jeg først for alvor nervøs). Hvis jeg ikke spørger, så sker der præcis det, der er sket på det område i mit liv det sidste 2½ års tid – ingenting. Og det gider jeg ikke længere!

Så nu gør jeg det s’gu! Jeg skriver den besked færdig, og jeg sender den – og så krydser jeg fingre for, hvad jeg får retur.

Og ved du hvad – du, der sidder og læser med – du må s’gu også gerne lige krydse fingre for mig. For jeg synes, hun er virkeligt sød, og vil gerne have chancen for at tilbringe noget mere tid med hende. Så hjælp mig lidt på vej, okay? 🙂 Så kan du på næste søndag høre, hvad der så skete.

butterflies-in-the-stomach

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s