Ikke skægt

Tredje og sidste del i min skæg-trilogi. Jeg overvejer at skrive et par reelle romaner, i stedet for lange blog-indlæg…men det er for meget arbejde.

Først handlede det om, hvor ligeglad jeg er med mit skæg overfor fremmede.
Så handlede det om, hvor selvbevidst jeg er omkring det, når jeg interagerer med andre.

I dag skal det handle om, hvordan min ansigtsbehåring fører til decideret ubehag.

Jeg barberer mig næsten altid lige før jeg skal ud af døren, eller i hvert fald så sent som muligt. Når min kæreste kommer på besøg, har jeg ofte først barberet mig to minutter før han ankommer.

Jeg bruger den bedste kommercielle skraber (Gillette Fusion, hvis man var interesseret), barbergele specielt designet til følsom hud, og en skånsom aftershave uden alkohol eller parfume. Jeg barberer først med hårene, så imod hårene, og så på kryds og tværs indtil jeg ikke selv kan føle hårene, når jeg lader mine fingre røre mit ansigt. Lige efter barberingen er min hud glat og blød, og jeg er tilfreds.

Resten af dagen går jeg rundt og rører mit ansigt i smug. Nogle gange opdager jeg en plet, jeg overså under barberingen, og jeg håber bare at ingen har tænkt sig at røre ved den del af mit ansigt.

For netop berøring generer mig voldsomt. Mit skæg er lyst nok til at man ikke ser det før man kommer helt tæt på, og jeg døjer ikke med den dumme 5 o’clock shadow, som mange andre personer med skægvækst har. Men det kan stadig føles, og jeg kan ikke udstå at nogen rører ved mit ansigt. Ikke mine venner, ikke min familie…men min kæreste må godt. Selvfølgelig må han det. Men det er ikke uden forbehold. Jeg inviterer aldrig til berøring af mit ansigt, og jeg kan godt finde på at lede hans hænder væk, hvis han forsøger. Han ved godt, det er i ansigtet mine største usikkerhed ligger, og han respekterer det, men det er lidt en barriere…

Også om morgenen, når han har overnattet, er skægget et problem. Ofte smutter han på arbejde tidligt om morgenen, men jeg er stadig utroligt selvbevidst omkring mit skæg, der har fået lov at vokse natten over. Det er som regel mindst 14 timer siden barbering, og det er tydelidt at mærke og se på nært hold.

Jeg hader det. Det gør mig ked a det at tænke på det, og jeg ville ønske, det ikke var der, så jeg kunne have et lidt mere normalt forhold, hvor kæresten kan få lov at røre, lige der hvor han vil, og hvor jeg ikke vågner op og føler mig usikker med det samme.

Problemet er…så velsignet som jeg er med lyst skæg, der ikke ses på afstand, er jeg også forbandet med et skæg, der er utroligt svært at slippe af med permanent. Hvor de fleste personer med skæg kan få det fjernet med laser, som brænder hårsækkene væk, er det ikke en mulighed for mig, eftersom mine hår er så lyse, at en laser ikke ville kunne påvirke hårsækkene. Laser er ikke billigt, men det er hurtigt og man kan få tilskud.

For mit vedkommende står den på epilering med nål. Det går ud på at en nål stikkes ind under hver enkelt lille skægstub, og hårsækken brændes væk. Jeg har hørt det beskrevet som gentagne bistik i ansigtet. En session kan vare en halv time, koste 500 kr, og der skal en del sessioner til, for hvert hår (og der er mange!) skal brændes omkring 3 gange, og på det rigtige tidspunkt i dets vækstcyklus. Og man skal gro sit skæg ud til nogle milimeter, så behandleren har noget at sigte efter.

Jeg kan forvente at det kommer til at koste omkring 25.000 kroner. Det kommer til at tage et år (en behandling om ugen), og jeg skal tilbringe et par dage forinden med at gro mit skæg ud, hvilket vil sige at jeg ikke kan være social.
Dertil kommer transport…og det faktum at det er en dum idé at gøre i sommermånederne.

Man skal lide for skønheden. Men det vil være det hele værd.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s