Toilet-træning

Jeg har altid haft et godt forhold til toiletter.

Nej, altså, ikke på -den- måde…geez…

Et toilet har for mig altid været et sted, hvor jeg kunne være helt alene. Beskyttet. Bare det at kunne lukke og låse en dør, så jeg er adskilt fra resten af verden er befriende for mig, og jeg vil være ærlig og sige at når jeg er stresset i offentlighed, eller føler angsten komme snigende, så lokker et toilet i en stille, offentlig bygning helt utroligt meget. Ingen dømmer dig, når du sidder i en bås med bukserne nede, for du er allerede i gang med at gøre den ting, de fleste folk skammer sig meget over at skulle gøre. Vi snakker ikke om vores toiletbesøg, medmindre det er med vores læge – og selv da er det ubehageligt!

Så et toilet er, for mig, et frirum. Lukket og låst.

Men jeg er indenfor det seneste halvandet år blevet klar over, at mit valg af frirum har negative konsekvenser for andre. Tidligere, da jeg primært brugte herretoilettet, var der ingen fare, hverken for mig selv eller andre tilstedeværende. Flere rækker af mænd stod gladeligt med deres pikke i hånden og ingen var nogensinde i fare for at blive voldtaget. På herretoilettet var pikken blot det rør, igennem hvilket urinen strømmede. Intet mere.

Men så snart en person med pik vover sig ind på dametoilettet, forvandles dette slappe rør til et enøjet monster, der kun er ude på at voldtage kvinder, eller i hvert fald krænke deres blufærdighed ved at snige sig ud af bukserne eller rejse et tydeligt telt i indehaverens kjole. Jeg ved det, jeg har prøvet det selv. Selvom jeg er panseksuel, er det kun i kvinders tilstedeværelse at min pik bliver ustyrlig. Og det selvom jeg sidder i min egen bås og ikke kan se dem. Det gør det utroligt svært at tisse siddende, når pikken stritter lige op af bar liderlighed, og nej for helvede hvor er det da en absurd tanke.

Jeg vil ikke sige at -ingen- transkvinde ville voldtage en anden kvinde på toilettet. Jeg vil bare sige at jeg har aldrig hørt om at det er sket. Jeg har aldrig snakket med nogen, der har udtrykt det ønske. Og jeg har aldrig selv så meget som mærket lysten til at gøre det.

Når jeg går på toilettet, er det for at bruge toilettet til dets intenderede formål, eller tjekke mig selv ud i spejlet. Nogle gange går jeg derud for at være alene. Nogle gange af nød. Men jeg har indtil videre været heldig nok til at folk ikke har stillet spørgsmålstegn ved min tilstedeværelse på dametoilettet. Hvilket jeg tolker som: “Jeg ligner en kvinde”. Hvilket er godt, for jeg -er- også en kvinde. Yay!

Jeg kan ikke forestille mig at gå ind på herretoilettet, medmindre der er kø til damernes. Ikke nok med at jeg selv ville føle mig ekstremt utilpas – jeg ville også gøre alle andre utilpasse. Og det er det sidste, jeg ønsker. Honestly. Uanset hvad nogle tror, så er det ikke ens kønsorganer, der afgør om man hører til på det ene eller det andet toilet. Det er ens køn. Tillad mig at demonstrere:

toilet1
Her ser vi det klassiske toiletskilt. Disse to figurer repræsenterer vores klassiske opfattelse af det binære kønssystem, vi er så glad for. Til venstre: en person i kjole. Til højre: en person i hvad jeg antager er bukser. Der ses ingen kønsorganer.

Men hov, siger du, vi ved jo godt at personen i kjolen er en kvinde, og den anden person er en mand. Det er sandt, vi er blevet enige om at den ene er en kvinde, og den anden en mand. Ellers fik vi problemer…

For hvis vi skal opfatte det bogstaveligt, vil skiltet vel egentlig betyde at personer iført kjole skal benytte det ene, mens personer iført bukser skal benytte det andet. For mit eget vedkommende ville jeg så benytte dem ca. 50/50 – halvdelen af gangene omgivet af mænd og andre kvinder, der holder af bukser. Bukse-toiletterne ville være overfyldte. Nej. Selvfølgelig er det ikke bogstaveligt. Hvilket toilet vi bruger afhænger ikke af vores kønsudtryk.

Det er kvinde og mand. Det er køn/kønsidentitet. Ingen reference til kønsorganer, og det er sådan, det burde være, for der er -utroligt- få mennesker, der rent faktisk kigger på andres kønsorganer ude på toilettet, eller i hverdagen generelt (igen, bortset fra læger…de har det sgu ikke nemt!). Vi bruger ord, der denoterer køn: Herre/dame, drenge/pige, men’s/ladies’. Kun meget sjældent Penis/Vagina.

Nogle folk ville måske argumentere for at vi lavede Hunkøns-, og Hankønstoiletter i stedet…og der ville jeg jo så nok være nødt til at smække pikken på bordet og joine mine penis-fæller, for man ville jo nok være nødt til at oprette kontrol, så ingen pikke sneg sig det forkerte sted hen…hvilket ville kræve at alle viste deres kønsorganer før de kunne komme ind. Så tror jeg bare, jeg pisser i en port i stedet.

Nej, seriøst. Er du mand, går du herretoilettet uanset om du har pik eller ej, og uanset hvordan din påklædning ser ud. Er du kvinde følger samme logik. Nogle gange må man vælge mellem selv at være utilpas, eller gøre andre utilpasse. Det er lidt en Lose-Lose situation, men sådan er det nu engang. Er du non-binær må du helt selv vælge toilet. Er du voldtægtsmand med intention om at overfalde folk på toilettet, må du meget gerne gå direkte i fængsel. Tak.

Toiletter er stadig frirum for mig. Jeg lader andre være i fred, hvis de lader mig være i fred, og sådan burde det være. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt personen i båsen ved siden af dig hører til på dit toilet, er det bedste råd, jeg kan give: Pas dig selv.

Btw, hvad sker der lige her?
toilet2
…jeg går hverken med bowlerhat eller læbestift til hverdag…what do I doooooo…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s