Spørge-Jørgen møder Kloge-Åge

Er du på det rigtige toilet?
Jeg har fået spørgsmålet et par gange. Jeg ved ikke hvad folk forventer at få af svar på det spørgsmål. Måske havde de regnet med at jeg pludselig vågnede op som fra en trance, og sagde “Guuuuuud nej. Jeg skulle da have været på bibliotekets toilet! Min teleportationsmaskine er stadig i beta-test fasen, haha, undskyld!” Flere gange har jeg været fristet til at sige noget i den retning.
Det er hvad det er, og somme tider sker det jo også, at man lidt fraværende kommer til at vandre ind på det forkerte toilet. Problemet for mig opstår når jeg, efter at have vurderet urinaler samt stereotypiske kønsudtryk på mine fellow toiletbesøgende, bekræfter overfor den spørgende, at ja, jeg er på det rigtige toilet. Og så spørger de om jeg er sikker.
Er jeg sikker?
Undskyld. Nej. Jeg er jo selvfølgelig helt klar over, at DU som vildtfremmed person ved langt mere om mit køn og hvilket toilet jeg skal bruge end jeg. Faktisk kan dette spørgsmål bringe mig ud i en full-blown eksistentiel krise. For hvad er køn overhovedet? Kan man nogensinde være sikker på noget som helst? Hvad nu hvis hele verden er en hallucination som min hjerne opfinder, og jeg i virkeligheden er en masseløs bevidsthed der svæver gennem rummet mens jeg drømmer?
For min egen mentale sundhed siger jeg bare at ja, jeg er sikker. 99% sikker. I hvert fald.
Det er så her man somme tider ser folk begynde at argumentere for, hvorfor jeg tager fejl. “Nå men, det er bare fordi din stemme er så lys” “Jamen, du ligner altså en pige” “Okay, men hvis du er en dreng, hvorfor har du så neglelak på?” Den sidste har jeg fundet svaret på, og for at illustrere har jeg frembragt en lille tegneserie:

næseknips
PS jeg har neglelak på hovedsageligt fordi det er pænt og jeg godt kan lide det. Næseknipseri er sekundært.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s