Freaking toilets

Du skal vaske dine hænder hver gang du børster tænder… eller noget.

Toiletter. Bad. Hygiejne.

To be honest, så har jeg ikke så meget på hjertet omkring toiletter, når det kommer til om hvorvidt det skal være kønsopdelt eller ej. Det er vel op til det pågældende sted (i de fleste tilfælde uddannelsesinstitutioner og beværtninger o.lign) hvad de vælger af skilte til deres døre, bag hvilke de hvide cisterner, krom vandhaner og flisegulve gemmer sig. Hvis man vil ændre på kønsopfattelsen i samfundet, og dermed muligvis også hvordan toiletskiltene ser ud, skal man gå ned i grundstenen for kønsopfattelse og hvad det vil sige og hvad det indebærer at være menneske. Og det er lidt en lang vej bare for at kunne gå på det samme toilet som det modsatte køn. Hvorfor er det egentlig vigtigt? Er det det evindelige “lighed for alle”-mantra der skal presses ned omkring folks hoveder, om de har lyst eller ej? Og skal de fordømmes hvis de egentlig gerne helst vil gå på WC med dem de identificerer sig med kønsmæssigt, fremfor at blive en del af en skøn, blandet landhandel? Jeg kan tænke på adskillige sager jeg hellere vil gå op i før det kommer til toiletkulturen.

Jeg får ofte et kort, lidt undrende blik af fyrene når jeg går ud på herretoilettet i en eller anden offentlig sammenhæng, men jeg har langt om længe lært at kaste det af mig. Det er ikke mere anderledes end at en punker måske får et ekstra blik på sin hanekam eller næsepiercing. Dermed sagt har jeg selv sidecut, har en del ar i ansigtet fra diverse operationer og skiller mig generelt lidt mere ud i mængden end de fleste. Så om de skeler til min frisure eller min tøjstil, big deal. Det er måske i virkeligheden deres sko der er for små hvis de går op i hvordan deres toiletkammerater ser ud.

Det er store tanker og ønsker, at få indført et generelt ikke-kønsopdelt toiletsamfund. Jeg tror bare vi er for mange tusind/millioner år fremme til at kunne nå at gribe ind og ændre det. Og hvis man ser på Tysklands opdeling efter 2. verdenskrig og hvor meget man ønskede at få samling igen, blev Muren alligevel revet ned mens økonomien på den ene side var bedre end den anden, og det satte landet adskillige år tilbage at slå de to dele sammen fremfor at holde det adskilt lidt endnu til de begge ville kunne fungere godt sammen under samme paraply der idag er Tyskland.

Did that make sense? I’m not sure it did. Men min pointe er, at man ikke skal presse noget ned over nogen. Det er stadig et mindretal man hører til som transperson/queer/whatevs, og på trods af at jeg stadig tror, at der er mange der vil være med på vognen hvis man indførte unisex-dit og unisex-dat, så har jeg på fornemmelsen af at folk ikke helt er klar til det. Endnu.

Indtil da vil jeg tage mit toiletbesøg med ophøjet sindsro og glæde når trykket endelig er lettet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s