Der ligger en lejr

… i USA, for drenge, der godt kan lide at gå i pigetøj. Det er en sommerlejr udelukkende for drenge hvor de kan iføre sig pigetøj og opholdet afsluttes med et modeshow, til stor morskab for forældre og de små modeller. Beliggenheden er hemmelig, for det falder nok ikke i god jord hos alle, at mindre drengebørn bliver iklædt der modsatte køns klæder.

Fotograf Lindsay Morris har fået lov til, i 2013, at komme til lejren og tage billeder for at dokumentere den, i andres øjne, særprægede begivenhed. Det er blevet til foto-bogen “You are you”, udgivet af forlaget Kehrer. Billederne viser børn i forskelligt tøj og i forskellige situationer, men vigtigst, er de smilende og tilfredse. Ingen ubehag, ingen fordømmelse.

Alt imens sidder vi herhjemme og snakker om drenge skal have lov til at klæde sig ud som prinsesser til fastelavn, men pigerne til stadighed kan kravle sig ind på superheltenes område uden nogen så meget som løfter et øjenbryn. Måske er det også sværere at indlemme atypiske normer i hverdagsting såsom Fastelavn og/eller halloween fremfor en skjult sommerlejr.

Måske en dag, behøver vi ikke spekulere på den slags, for vi er frie til at gøre som vi vil?

Læs hele artiklen om lejren og se billederne, på Politiken: http://politiken.dk/fotografier/ECE2602352/de-er-drenge-de-er-paa-sommerferie—i-tyl-og-hoeje-haele/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s