I min seng

Dette er en blog skrevet af folk der identificere sig indenfor queer spektrummet i en eller anden grad. Dermed anerkender vi også, at vi skiller os udfra det heteronormative samfund vi lever i. Vi anerkender vores forskellighed, men vi understreger samtidige det hverdagsliv vi deler med resten af samfundet.

Der er ikke meget queer-pang-dang når man ligger syg i sengen kan jeg fortælle, for det er hvad jeg har lavet i dag. Der medfølger ikke et anti-virus program med queer pakken. Desværre. Det vil jeg dog bringe op til næste generalforsamling..
Men imens jeg har ligget og hostet kropsvæsker op, fik det mig til at tænke på nogle ting. Mere præcis min seng.

I min seng sover jeg med to dyner og en masse puder. Det er min bastaljion når mit værelse er koldt, eller jeg kommer træt hjem. Jeg gider ikke uddybe mine seksuelle gerninger i min seng, da de egentlig helt frivilligt er på et nulpunkt for tiden.
Det jeg derimod vil dele med jer som jeg ser meget “anti queer” agtigt er religion.

Det er ikke fordi man ikke kan være queer og religiøs, det er bare ikke noget jeg har set særlig meget udbredt – medmindre man fx er amerikaner. Religion er mange gode ting, men ligesom jeg i dag er ved at drukne i egne kropsvæsker, så går deres egne tilhængere imod den gode strøm.

I min seng beder jeg aftenbøn. Det er et lille rituale jeg begyndte for små 3 måneder siden da jeg blev forladt/single. Det er et øjeblik hvor jeg kan sige tak for hvad end godt der har budt mig, bede om styrke til forhindringer eller sige mine håb højt. Jeg vil ikke kalde mig religiøs, men alligevel retter jeg min bøn mod en “Gud”. Det er nok ligeså uforståegligt som hvis Pia Kjærsgaard skulle forstå min kønsidentitet, men måske ville hun forstå hvor klargørende en bøn kan være. Og bum, pludselig har jeg noget tilfælles med Pia!

Jeg vil ikke kalde mig kristen, men derfor jeg kan jeg godt bede en bøn ud i kosmos alligevel. Ligesom man sagtens kan støtte queer identificerede uden selv at være det. På en eller anden måde er det sværere for mig at vedstå min lille hemmelighed i sengen, end at vedstå at jeg ikke føler mig som hverken mand eller kvinde nogle gange.

cat_jesus_lol

Advertisements

2 thoughts on “I min seng

 1. Faktisk kan jeg godt se et sammenhæng mellem queer og religion.

  Der findes mange religioner der afkaster alt det fysiske, dvs alt der eksisterer fysisk, ligesom verden vi lever i og vores fysiske kroppe. Det handler om efterlivet, og i efterlivet eksisterer man ikke fysisk og man eksisterer ikke som et køn. Disse religioner er fx kristendommen og budisme.

  I mange andre religioner er der mere end to køn fx flere natur religioner /shamanistiske religioner og i et bibelsk kontekst var der faktisk kun et køn da jesus levede. Dette ene køn var manden – Kvinden samt små drenge var blot ufuldstændige mænd, hvorfor det ikke blev betragtet som homoseksualitet hvis mænd havde sex med drenge – som det ville blive idag!

  http://www.kristeligt-dagblad.dk/kirke-tro/bibelsk-samliv-ville-i-vore-dage-v%C3%A6re-voldt%C3%A6gt-og-p%C3%A6dofili

  Like

  • Du har virkelig noge gode pointer! For i religion kan k’n netop stoppe med at eksistere, hvis man lader det ske.. Og rimelig vild artikel alligevel. Det er vildt at tænke, at kvinder engang ifølge biblen var “ufuldstændige” mænd.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s