Ekspedition begge afdelinger

I fredags havde jeg lidt tid til at købe tøj. Jeg gik målbevidst hen i H&M i Bruuns Galleri på 2.etage, da de har et meget “ungt” udvalg. Derudover så lader ekspedienter i H&M altid kunderne være i fred, og det havde jeg netop brug for. For jeg havde sat et mål om, at jeg ville ind i både herre og dame afdelingen.

Det gik nogenlunde sådan her:

Jeg gik raskt ind i butikken og over i herreafdelingen for liiiige at varme op. Desuden ville jeg også se hvad de havde fået at nyt der. Umiddelbart sprang intet af mig i øjnene så efter en lille runde, gik jeg mod kvinde afdelingen.

Mit hjerte bankede hårdt og hurtigt, og ikke kun min vinterjakke fik mig til at svede, men også en piblende nervøsitet.
Jeg har været i kvinde afdelingen mange gange i mit liv, og engang var det herre afdelingen der fik min krop til at dirre af spænding. Det grinte jeg lidt nervøst over, indeni altså..

Blonder. Meget flotte blonde trøjer. Hvilken størrelse er jeg? Var jeg ikke en 40 engang? Men der vejede jeg selvfølgelig 10 kg mindre..

Jeg gik i panik over blonderne og vendte tilbage til herreafdelingen for at samle mod igen. Det må have set sjovt ud for andre; Jeg går stille og roligt over til kvindeafdelingen, for så hurtigt at haste tilbage til herre afdelingen som et forskræmt dyr.

Nå. Her er alt som det plejer. Og planen var jo at gå i dame afdelingen. Suk. Jeg går en lille runde igen og finder en farverig t-shirt som jeg egentlig ikke synes er pæn, men som vil kunne dække eventuelle ting jeg finder ovre i dame afdelingen. Som jeg indtil videre kun er flygtet fra.

Dyb vejrtrækning.

Jeg går over i dameafdelingen igen. Hvis jeg nu bare lader som om jeg er ude efter en gave til en.. Men hvordan lader man som det? Piger går forbi mig og jeg gemmer mig med røde kinder. Det er virkelig fjollet det her.

Flere blonder. Den ene er lidt pæn. Den prøver jeg. Er størrelse 42 stor nok? Jeg prøver. Er jeg klar på at prøve en kjole? Hvorfor er de alle sammen så korte?! Og pæne?! Men til mig? Nej, ingen kjoler denne gang. Jeg går lidt videre ind i dybet af kvinde afdelingen. En ny verden af sort, grå og.. Neonfarver? Og flæser? Hvem går med flæser?!

Fuck. Der er en ekspedient. Spil cool, hvis hun spørger er du ude efter en gave. Hun spørger ikke og jeg lister videre. Herreafdelingen er langt væk nu, så nu er der ingen vej tilbage. En blomstret lyserød t-shirt med teksten “Just love” – den skal prøves. Jeg går forbi nogle lange flotte sorte kåber jeg aaaaaltid har synes er mega pæne. Men holy-shit den er obvious bag den farverige herre t-shirt der nu dækker flere stykker tøj.

Pleeeeease sig der ikke er nogen ekspedient i prøveafdelingen. Det er der. Pis. Endda en sorthåret træt solariepige. Jeg har 5 stykker tøj, nej, øhm, 6, siger du? Øh, tak. Pis. Så hun hvad jeg havde valgt eller talte hun kun bøjlerne?

Endelig i sikkerhed i prøverummet. Alene. Jeg kan endelig tage min vinterjakke af og rammes af lugten af nervøs sved. Og ser mine røde kinder i spejlet. Åh gud, hvorfor kan jeg ikke bare være cool med det her?!

Blonde-trøjen sidder MEGET tæt. Hvordan skulle man kunne have bryster på under den?! Mine arme stritter ud til hver side som en pumpet fyr. 42 er helt klart for småt.
Den blomstrede lyserøde t-shirt er meeega fed. Den ryger i måske bunken.
Jeg kan ligeså godt prøve den farverige 80’er T-shirt der var mit cover. Den er faktisk overraskende fed. Jeg beholder den på og går videre til den lange sorte kåbe som jeg er meget spændt på. 

Kåben er sort og tynd, og sidder tæt om mine arme. Den har en lidt ubrugelig hætte som jeg på ingen måde kan bære over hovedet, men den ligger fint på ryggen. Den er godt nok lang, den er sådan helt kappe-agtig. Jeg snurrer lidt rundt i den, samler den op, og giver slip på den igen. Den er faktisk rigtig fin. 

Jeg prøver den lyserøde blomstrede t-shirt igen, men beslutter mig for, at den er for stor og jeg ikke har mod til at gå ud igen og finde en ny, for så at konfrontere solarie-ekspedienten igen. Desuden koster kåben 250 kr og 80’er T-shirten 80 kr. 

Jeg lister ud med bunken af tøj og smiler til solarie-eskpedienten og hænger hurtigt blonde trøjen osv. på stangen MIDT i rummet. Tak for diskretionen H&M.. Jeg forsvinder hurtigt mod kassen uden at se solarie-ekspedienten i øjnene. 

Kåben er heldigvis meget neutral umiddelbart, og jeg tror mere pigen i kassen kæmper med at folde den pænt sammen end at hun lægger mærke til hvilken afdeling den er fra. Jeg får betalt og prøver at smile heeeeelt cool, selvom mit hjerte stadig banker hurtigt. Jeg slapper først af da jeg har forladt butikken med min nyerhvervelser i en neutral pose. 

Jeg kan nu fortælle, at man skal være meget opmærksom når man bærer lange kåber, fx. Når man skal på toilettet eller generelt være i bevægelse. Specielt når der er ild omkring en. Én lille gnist og jeg er flaming hot i den, bogstaveligt talt.

Ps. Sådan her så jeg ud HVER GANG min mor købte tøj til mig som barn:

trying-on-clothes-as-a-child

Advertisements

One thought on “Ekspedition begge afdelinger

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s