Edderkopper

Hvis du er queer og ude af skabet, så er du engang (eller op til flere gange) blevet kaldt modig. Inspirerende, sej, vild. “Jeg forstår slet ikke at du tør altså, det må da bare være super hårdt…”
Når man lige sidder midt i sine kopnudler og dagens avis er det lidt en mærkelig én at få smidt i hovedet, at man på en eller anden måde skulle være specielt modig. Okay, jeg dræber edderkopper og lader som om jeg ikke er bange for dem når min kæreste er der. Men det er kun fordi jeg vil imponere dem og få dem til at tro, at jeg bare er tough og stærk og uha. I virkeligheden, når der sidder en edderkop i min vask, bruger jeg som regel meget lang tid på at stirre på den. Vurdere risici. Er det overhovedet så vigtigt for mig at bruge badeværelset? Kunne jeg, potentielt, bare finde et andet sted at bo? Indtil videre har jeg hver gang valgt at blive boende, tænde for vandhanen, og håbe på at edderkoppen drukner i afløbet … og ikke kommer kravlende tilbage. Åh nej. Jeg kan forestille mig det. Jeg står under bruseren, og pludselig er der noget der kribler under fødderne. Det er tusind edderkopper på vej op ad afløbet, hævntørstige, ondsindede…
Hvor var jeg igen? Nåja. Jeg var jo modig, sagde mister hetero i sin dynejakke og gummisko og hår, der sidder ligesom det gør på 60% af alle drenge i hans aldersgruppe. Modig, fordi jeg ikke finder mig i at skulle være kønskonform. Fordi jeg har taget en ørering med fjer i øret, fordi jeg har afbleget mit hår, fordi jeg har neglelak på. Fordi jeg  tør eksistere. Som mit autentiske selv. Ja hold da op, man skulle tro jeg var supermand, altså.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s