Sokker

Sokker
Vi har dem alle sammen. De er en del af dagligdags tøjvalg. Sorte, grå, hvide, farvede, mønstrede, uldne, tyndt vævede. Vi oplever gang på gang at vaskemaskinen eller tørretumbleren sluger dem som en magisk portal til Narnia, og vi gider ligesom ikke kæmpe mod det onde fnugfilter, partere maskineriet og rode rundt i monstrummet for at hive dem ud.
None the less er de en vigtig ting i alles liv. Vi kan bande og svovle over dem, vende vrangen ud af dem og tage dem på som vi vil, selv uden at bekymre os om venstre sok sidder på venstre fod eller omvendt – med mindre der selvfølgelig er direkte instrukser på sokkerne, men det er i de fleste sokkers tilfælde IKKE tilfældet. Ihvertfald ikke mine.
Og jeg har et godt sortiment. Ikke overvældende som de fleste sikkert vil have med andre beklædningsgenstande. Men der er store radikaler, måske kan man kalde det ekstremer, imellem hvilke sokker der ligger i min tøjskuffe i tøjskabet. Faktisk ligger der som regel kun mine sportsstrømper, mine orange ”Jeg er for lækker”- strømper, som min far gav mig og som jeg stolt bar da jeg var forlover til min veninde og kammerats hygge-bryllup, og diverse andre. For daily use. Ordinary use.
Ikke desto mindre begravede der sig et par netstrømper dernede forleden efter jeg havde sorteret vasketøj. Jeg stod lidt og kiggede ned i skuffen efter at have fisket strømperne op, lidt gået i baglås. Det var sært at se dem dernede, men samtidig følte jeg en tristhed over at jeg holdt tingene så adskilt. Normalt lå mine lidt mere kinky ting i min sportstaske eller i bedrolleren. Jeg ved ikke om det er en underbevidst adskillelse af min queer-tilværelse. Normalt flasher jeg det ikke tydeligt i offentligheden. Jeg kan lide at være diskret, men af og til kan jeg da vove et korset på sammen med mine baggy jeans. Jeg kan lide at sætte håret, lide at se godt ud.
Jeg fik medlidenhed med sokkerne. Deres adskillelse talte deres tydelige sprog. Jeg havde holdt dem i en skammekrog under sengen med alt legetøjet, skoene, læder-aggregaterne plus alt det andet der samler sig under sengen (kattehår, rodekasser etc.); en støvet ghetto fordi de var anderledes. Jeg gjorde mod dem hvad jeg ville hade blev gjort mod mig. Adskillelse. Fremmedgjort.
Så de ligger nu sammen med de andre. Som de skal. For de er alle ens, om de så er lavet af polyester, bomuld, alpacauld, er stribede, blå eller sorte.

Advertisements

2 thoughts on “Sokker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s